Geschiedenis

STICHTING – GESCHIEDENIS

Vanaf de eerste editie in 2008 waren we intensief betrokken geweest bij de organisatie, presentatie en jurering van het Kletstoernooi waarbij gestreden werd om de Vergulde Glimlach van Helmond.

Door omstandigheden besloot de organisatie, de presentator, de voltallige jury onder leiding van Frans Brugmans, na de editie van 2010 om zich terug te trekken en zich volledig te gaan richten om een stichting op te zetten waarin de continuïteit en de kwaliteit van het toernooi gewaarborgd zou zijn.

Op 21 april 2011 was het dan zover en waren Frank Vlijmincx, Cor Claassen, Frans Brugmans en Ingrid Jacobs aanwezig bij notaris Spoormakers om de akte te ondertekenen en was de stichting Klets en Zwets, met als doel o.a. het organiseren van het kletstoernooi De Goeie To(o)n, een feit.

Helaas heeft Frans dit alles niet meer mogen meemaken. Een week na de oprichting van de stichting is hij op veel te jonge leeftijd overleden.

Nog meer gedreven om als eerbetoon aan Frans een goed toernooi neer te zetten, volgden de eerste vergaderingen met onze eigen organisatie en gesprekken met het bestuur van Phileutonia. Tevens werden sponsors benaderd en kreeg de trofee, nog ontworpen door Frans, vorm.

Op vrijdag 14 oktober 2011 vond de eerste voorronde van het kletstoernooi De Goeie To(o)n plaats, waar Frans toch bij aanwezig was in de vorm van een prachtig beeldje gemaakt door Petri Claassen. Als eerbetoon aan Frans wordt elk jaar aan de publiekswinnaar in de finale de Frans Brugmans Publieksprijs uitgereikt.